<iframe src="//www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5MDD4K" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe>

PARAFON STEP - När du tröttnat på vita undertak

Arkitekten Johan Olsson står tillsammans med kollegorna på Bornstein Lyckefors bakom idén till konceptet PARAFON STEP, ett koncept inom akustik för innertak där det är möjligt att själv bestämma design och färg. Utöver den förbättrade ljudmiljön i lokalen ger konceptet fantasin fritt spelrum bland färger och format. PARAFON STEP kan tillverkas i valfri kulör och storlek. Tack vare att akustikplattorna har olika nivåer skapas spännande visuella effekter samtidigt som ljudbilden i lokalen förbättras.

 

Bornstein & Lyckefors ArkitekterArkitektbyrån Bornstein Lyckefors grundades 2011 och drivs idag av Per Bornstein, Andreas Lyckefors och Johan Olsson. Idag har kontoret 14 medarbetare som arbetar med både stadsplaner, arkitektur och inredningar.

Den Göteborgsbaserade byrån har  en rad prestigefulla projekt på sin lista och finner ständigt nya sätt att få utlopp för sina kreativitet i poetiska lösningar på strategiska, kommunikativa och rumsliga frågeställningar.

Vill du ha mer information? Klicka här för att bli kontaktad av en expert på akustik!

Så väljer Bornstein Lyckefors — en kulörkollektion inspirerad av naturen

När Bornstein Lyckefors tog fram kulörkollektionen för PARAFON STEP-konceptet inspirerades de av vår skandinaviska omgivning. Tre användbara färgfamiljer finner sitt ursprung i den nordiska naturens eviga element: ishavet, skogen och urberget. De fungerar väl som komplement eller kontrast till tidlösa material, enskilt eller ihop.

Trä - Wood

Träfamiljens ljusbeiga toner doftar av våra nordiska träslag. Färgerna är självklara i rum med stora inslag av trä, där man önskar bygga vidare på och harmoniera med den känsla träet står för.
NCS S 1005-Y30R -  NCS S 1515-Y20R - NCS S 7010-Y30R

Ishav - Blue sea

Blåtonerna tecknar ett kyligt dyk. Från isflak till djupaste blått. Vår ishavsskala har kraft, karaktär och förmågan att antingen lyfta fram värmen i ett rum eller förstärka dess kyla.
NCS S 1005-B20G - NCS S 5005-B20G - NCS S 8005-B20G

Urberg - Bedrock

Urbergets varma gråtoner fungerar väl som en tillbakadragen men sofistikerad fond, och är särskilt framtagen för att matcha den Stockholmsvita NCS 0502-Y.
NCS S 2002-Y - NCS S 3502-Y -  NCS S 6502-Y

Inspireras av olika montage

Tillsammans med Bornstein Lyckefors har vi tagit fram ett antal olika montageförslag inom ramen för konceptet. Kombinationer av PARAFON STEP i olika höjder, storlekar, färger och montage ger oändliga möjligheter att skapa olika visuella effekter och helt unika undertak.

       

 Fler inspirerande förslag hittar du här >>

Case Spisa

Det syns och märks när ingen har tänkt på det. Men när det blir en del av en helhet upplevs det som något naturligt trevligt. Undertaket. Den nya restaurangen SPISA i Göteborg har gjort det – tänkt på helheten. Allt från meny och miljö till en bar och akustik i världsklass. Innovation, flexibilitet och PARAFON Step gjorde det möjligt.

Resturang Spisa, med Step montage

När Björn Persson, en av Sveriges mest uppmärksammade och prisade krögare, bestämde sig för att öppna sin fjärde restaurang i Göteborg, den här gången på Övre Husargatan i Linnéstan, hade han konceptet klart för sig. En industriell men ändå varm känsla skulle omsluta gästen. Menyn skulle vara en blandning av medelhavets matkulturer och baren skulle vara hjärtat i lokalen. Han ville ha en restaurang där det var lika självklart att beställa in en sjurätters avsmakningsmeny som att ta ett glas champagne i baren med ett par skivor lufttorkad skinka eller en välsmakande ost. Det skulle vara liv och rörelse, och alla skulle känna sig välkomna. 

"Jag vet nu efter så många år i branschen att det inte går att tumma på något. Jag vet också att det man investerar i byggprocessen får man igen mångfalt längre fram. Ett genomtänkt koncept och en arkitekt som förstår och kan utveckla idéer är avgörande, därefter ger materialvalen en sista touche till helheten. Därför är jag extra nöjd med att Paroc kom med den här nya lösningen. Ett riktigt bra ljudabsorberande innertak som ger oss det där härliga sorlet och samtidigt den känsla i lokalen som vi eftersökt, gjorde det enkelt att välja Paroc", säger Björn Persson. 

Ett riktigt bra ljudabsorberande innertak som ger oss det där härliga sorlet och samtidigt den känsla i lokalen som vi eftersökt, gjorde det enkelt att välja Paroc, säger Björn Persson.

Fler referenser:

Epicenter, Stockholm with Parafon Step acousticsEPI-CENTER, STOCKHOLM

Innovationshuset EPI-center i centrala Stockholm är inget vanligt kontorshotell. Man vill istället erbjuda en miljö där storföretag kan samarbeta med innovationsbolag i en kreativ och inspirerande miljö. Det är en flexibel kontorsmiljö där snabbväxande företag kan växa fritt.  

Produkt: Grå PARAFON STEP 1200x300, 600x600 samt 600x300 mm. 

 

 

 

 

 

Resturang Bakgårn, med Step montageRESTAURANG BAKGÅR'N, LIDKÖPING

En populär tapasbar och restaurang, har upptäckt vad Parafon akustikprodukter kan göra för att förbättra akustiken och ljudmiljön i en stimmig restaurang. Den blå ljudabsorbenten i ett Step-Montage, blev dessutom en inredningsdetalj i sig själv. 

Produkt: Blå PARAFON STEP 600x600 mm.  

 

 

 

 

Produktinformation

Parafon Palett i Step montage. Resturang Spisa Göteborg

PARAFON STEP-konceptet erbjuder fri färgsättning i olika format och tjocklekar och ger därför unika möjligheter att forma spännande undertak.

Användningsområdet är t ex affärer, skolor, kontor, matsalar, receptioner, restauranger, barer, cafeterior.

Läs mer på produktsidan >> 

Fakta Parafon Step montage:

 • Ljudabsorbent kant A, för montage i tak och på väggar.
 • Limmas mot underlaget.
 • Kombinationen av olika tjocklekar och storlekar ger oändliga designmöjligheter. För olika monteringsförslag, se 
 • Slätt glasfiberytskikt och ”råa” spraymålade kanter där stenullens struktur syns och naturliga färg kan lysa igenom något.
 • Valfri NCS kulör på yta och kanter – om hel färgtäckning önskas på kanterna bör bör svartheten i färgen vara lägst 20 % (ex. NCS S-2000 N). Med reservation för att olika kulörer har varierande täckförmåga.
 • Kontakta oss gärna så berättar vi mer

  Vi på Parafon akustikundertak står till din tjänst – tveka inte att höra av dig. 

  Gabriella Gäfvert, Arkitektrådgivare Paroc Akustik
  Gabriella Gäfvert
  Arkitektansvarig

  +46 500 42 42 51
  +46 70 216 01 18

  gabriella.gafvert@paroc.com

  Christopher Raneklint, Paroc
  Christopher Raneklint
  Kundansvarig KAM

  +46 500 42 42 02
  +46 72 203 18 11

  christopher.raneklint@paroc.com
   

  Mikael Ekberg, Paroc
  Micael Ekberg
  Kundansvarig Mitt

  +46 500 42 42 55
  +46 76 135 97 30

  micael.ekberg@paroc.com

  Samir Mujagic, Paroc
  Samir Mujagic
  Kundansvarig Väst

  +46 500 42 42 53
  +46 70 675 84 31

  samir.mujagic@paroc.com