PAROC sandwichelementPAROC element är högklassiga sandwichelement med ytskikt av stålplåt och en kärna av PAROC structural stenull. Sandwichelementens styrka beror på samverkan mellan ytskikten och kärnan. Detta ger en sandwichkonstruktion som har alla de egenskaper som krävs för ytterväggar, innerväggar och innertak.

Otaliga arkitektoniska möjligheter

PAROC® elementmodeller och formade element, som finns tillgängliga i en mängd olika färger, ger obegränsade möjligheter för arkitektonisk design av fasader. PAROC® elementens höga hållfasthet gör det möjligt att beklä dem med ytterligare material. Läs om våra många referensprojekt för att få idéer och inspiration från hela världen.

Enastående teknisk prestanda

PAROC® elementkonstruktioner uppfyller dagens krävande byggstandarder. Obrännbarhet och brandmotstånd på upp till fyra timmar garanterar hög brandsäkerhet i byggnader. Elementens höga hållfasthet och styvhet innebär långa spännvidder och minimal utböjning vid konstruktion. Sist men inte minst innebär god värmeisolering utan köldbryggor och pålitlig täthet en hög energieffektivitet.

Elementtyp

Använd PAROC® sandwichelement för ytterväggar, innerväggar och innertak. Alla våra element grundar sig på Advanced Structural Technology AST® och PAROC® structural stenull av hög kvalitet. PAROC element finns i fem elementtyper (AST® L, AST® T, AST® S, AST® F och AST® E), var och en med olika tekniska egenskaper. Detta innebär att elementets egenskaper beror på vilken elementtyp du väljer och inte på vilken elementmodell du väljer.

Elementmått

PAROC® element finns tillgängliga i tjocklekar: 50, 80, 100, 120, 150, 175, 200, 240 och 300 mm. Elementbredden är 1 200 mm (täckande bredd 1 196 mm) och den maximala längden är 12 m.

PAROC flexI vissa fall kan det vara mer praktiskt att använda elementen PAROC® flex med en elementbredd på 300–1100 mm. Elementen PAROC® flex är tillgänglika i alla elementmodeller med en tjocklek på 80–240 mm med undantag av PAROC® shadow.