Anders Dahlblom, ny VD för Paroc Group

25 jan 2018
Anders Dahlblom, M.Sc. (ekonomi), 43, har utsetts till VD för Paroc Group Oyj från och med den 23 januari 2018. Anders började på Paroc 2002 och har varit Parocs CFO sedan 2006. 
"Jag är mycket glad och förväntansfull över möjligheten att få leda Paroc med vår blivande ägare, Owens Corning. Efter att köpet har slutförts kommer Paroc att ha en långsiktig hemmabas och jag ser fram emot att få bidra till att utveckla Owens Cornings isoleringsverksamhet för att nå framgångar i och utanför Europa", säger Dahlbom.

Efter sex och ett halvt år i rollen har den förre VD:n och koncernchefen för Paroc Group Oyj, Kari Lehtinen valt att lämna Paroc. 

"Vi har byggt upp ett företag med en stark marknadsställning på våra kärnmarknader, och som erbjuder våra kunder och anställda attraktiva värdeerbjudanden. Jag är övertygad om att resan framåt med Owens Corning kommer att skapa stora möjligheter för Paroc och dess personal", kommenterar Lehtinen.  

"Jag önskar Anders lycka till i sin nya roll och å Parocs styrelses vägnar skulle jag vilja tacka Kari för hans utmärkta arbete med oss och företagets personal. Han har visat starkt ledarskap och framgångsrikt lett Paroc genom alla övergångar", kommenterar Jukka Hienonen, styrelseordförande i Paroc Group Oyj.

Owens Corning tillkännagav i oktober 2017 att man hade tecknat avtal med CVC Capital Partners om att förvärva Paroc Group, en av de ledande tillverkarna i Europa av energieffektiva och brandsäkra stensullsbaserade isoleringslösningar, för ett marknadsvärde av cirka 900 miljoner euro. Affären, som kräver myndigheternas godkännande och som är föremål för andra sedvanliga villkor för att kunna genomföras, förväntas kunna slutföras i början av 2018.
 

För mer information, kontakta:
Anders Dahlblom, VD, Paroc Group, tel. +358 46 876 8904
Olga van Iterson, Marknadskommunikationschef, Paroc Group, tel. +358 50 325 2376