<iframe src="//www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5MDD4K" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe>

PAROC sandwichelement

Ett sandwichelement består av två ytskikt av metall och en isoleringskärna. Kärnan limmas fast på de båda ytskikten. Sandwichkonstruktionen bygger på samverkan mellan de tre komponenterna för att åstadkomma optimala hållfasthetsegenskaper när den utsätts för belastning.

Paroc people standing on a panel testing its strength

Element med en kärna av PUR var populärt på den europeiska marknaden. Genom att istället använda sig av en isoleringskärna av stenull kunde man skapa ett obrännbart element med utmärkt brandmotstånd.

Utvecklingen började under tidigt 1980-tal. För att åstadkomma utmärkta hållfasthetsegenskaper och en lång livslängd, skapade vi en speciell konstruktiv stenull och ett vidhäftningssystem. Vi lanserade produkten 1986, och det skulle visa sig vara början på en framgångshistoria. 

I dag har Paroc Panel System tillverkat och sålt mer än 20 miljoner kvadratmeter element och inspirerat till otaliga kopior från våra konkurrenter.