PAROC PROOF Taklamellsystem

PAROC PROOF Taklamellsystem underlättar energieffektivisering vid både renovering och nybyggnation av låglutande tak. Systemet möjliggör välisolerade och brandsäkra tak med endast två isolerlager på betongunderlag och tre på stålunderlag. Färre antal lager och taklamellens uppbyggnad gör läggningen snabb och ergonomisk och slutresultatet hållbart.

Innehållet är blockerat

För att se det här innehåller behöver du godkänna cookies.

Fördelar med PAROC Proof:

  • Tack vare färre arbetsmoment blir installationen mycket kostnadseffektiv. 
  • Tack vare lamellens konstruktion underlättas läggning av de isolertjocklekar som idag krävs för att kunna energieffektivisera. Lamellen tillsammans med boarden ger ett stabilt och homogent isolerskikt.
  • PAROC PROOF Taklamellsystem kan användas vid både nybyggnation och renovering och passar lika bra på underlag av betong som stål. På underlag av stål läggs först en Stålunderlagsboard Robster.
  • Tack vare att leveransen sker på miljöpall, d v s en pall gjord av lameller som också kan läggas som isolering på taket, minimeras spillet efter läggning. Det enda som återstår i spill är några gram återvinningsbar plastfolie. 
  • PAROC PROOF Taklamellsystem är gjort av stenull och brinner inte. Detta är viktigt för att förhindra brandspridning då brand på tak kan spridas mycket snabbt och utgöra en säkerhetsrisk för såväl fastighetsägare och personer som senare vistas i byggnaden.
  • Stenull kan inte absorbera eller lagra fukt och en byggnad som isoleras med stenull håller sig torr förutsatt en korrekt utförd konstruktion.
  • Förutsättningen för att bygga hållbart är att välja hållbara produkter. Stenull är brandsäkert, fuktsäkert och formstabilt under hela byggnadens livslängd. När du väljer PAROC PROOF Taklamellsystem väljer du ett system som bidrar till hållbart byggande.

Produktfakta PAROC PROOF Taklamellsystem

PAROC PROOF Taklamellsystem för låglutande tak möjliggör flera olika kombinationer av lamell och board och ger taklösningar som möter kraven på både energieffektivitet, brandsäkerhet och kostnadseffektivitet.

ROL 30 Taklamell är utmärkt för att skapa ett hårt, välisolerat och brandsäkert tak. I kombination med Robster 60 kan lösningar för alla typer av låglutande tak skapas.

PAROC ROL 30 TAKLAMELL 

ROL 30 är en hård, brandsäker lamell av stenull med mycket goda egenskaper för värmeisolering och lastupptagning på befintliga och nya låglutande tak. 


Tryckhållfastheten är 30 kPa, vilket betyder att lamellen klarar en last på 3 000 kg/m2 i den färdiga konstruktionen och är lämplig för tak med normal belastning.

PAROC ROB 80 TAKBOARD

ROB 80 tillverkas av obrännbar stenullsisolering och används för att ge ett uthålligt brandmotstånd till de flesta typer av låglutande tak och som värmeisolerande och lastupptagande skikt vid nyproduktion av tak.

Tryckhållfastheten är 80 kPa vilket betyder att boarden klarar en last på 8 000 kg/m2 i den färdiga konstruktionen.

PAROC ROBSTER STÅLUNDERLAGSBOARD

ROBSTER 50 är en unik underskiva med mycket hög tramphållfasthet. Läggningen går snabbt och underlaget kan utan problem beträdas av takläggarna. Tack vare en tunnare skiva i större format går läggningen upp till 50 % snabbare jämfört med en traditionell skiva. 
 
ROBSTER 60 har samma fördelar och kan dessutom användas både som underlagsskiva och som överskiva på ROL 30 Taklamell vilket betyder att man kan arbeta med två produkter istället för tre på trapetsprofilerad plåt. Tryckhållfastheten är 60 kPa och den kan därför användas under de flesta förekommande tätskikten. 
 
Båda produkterna kan dessutom användas som kondensisolering i olika kombinationer beroende på öppningsmått. Läs mer om detta på vår sida om kondensisolering eller i vår takbroschyr nedan.  
Paroc Robster