Ibland ska de gömmas, ibland lyftas fram för att förstärka helhetsintrycket. Oavsett vilket är bärverken alltid väldigt viktiga.

Utöver vårt eget sortiment av ljudabsorbenter kan vi, genom vårt samarbete med Armstrong Ceilings och Cipriani, erbjuda ett stort antal system av bärverk. Vi kan också beställa alla tänkbara tillbehör och detaljer. Detta skapar fantastiska variationsmöjligheter vid installation av undertak.

Armstrong Ceilings har lösningar för alla typer av undertak och interiörer – från den enklaste enkla till den väldigt unika. Precis som oss ser de undertaket som en viktig del av ett rums interiör och funktion.

Som distributör av Armstrongs bärverkssystem för nedpendlade undertak i Norden kan vi erbjuda ett i princip obegränsat sortiment. Här är några av våra mest använda bärverk:

Standardbärverk: Prelude 15, Prelude 24, Prelude 35
Med extra hållfasthet: Prelude Sixty2
Med förstärkt rostskydd: Prelude 24 CR
Designbärverk: Interlude och Silhuette
Hygienbärverk: Clean Room

Armstrongs bärverk är av högsta kvalitet och har många innovativa funktioner. De går att kombinera på många olika sätt, har en smart produktdesign för en enklare installation samt erbjuder extra vridstyvhet och stabilitet. Tack vare deras patenterade form är de dessutom väldigt starka vertikalt och lätta att kapa.

Vi sätter ett extra plus i kanten för att  brandstansade bärprofiler är standard för de mest använda bärverken. Ett brandstansat bärverk innebär att stansningen ger efter och tar upp den utvidgning som kan ske i materialet vid upphettning i en brand. Detta gör att profilerna förblir plana och undertaket hålls intakt utan att skivor faller ner eller lämnar glipor för rök och heta gaser. Detta i kombination  med ljudabsorbenter av PAROC® Stenull – en obrännbar produkt – ger ett mycket gott skydd vid brand.

Från Cipriani erbjuder vi kompletterande produkter av högsta kvalitet.

Brandstansat bärverk: Teetanium LG 24