Hotell, Göteborg

När Clarion Hotel® Draken vid Järntorget invigs sommaren 2023, blir det inte bara Göteborgs, men även Nordens högsta hotell med sina 33 våningar och dryga 100 meter över havet. Hotellet kommer att ha totalt 453 boenderum, och på de övre planen ryms även festvåning, restaurang och ett 20-tal konferensrum, varav det största kan ta emot upp till 700 personer. 

Byggprojektet som startade redan 2018, är ett samarbete mellan Balder, Nordic Choice Hotels och Folkets Hus och hotellet beräknas stå klart under sommaren 2023.

Använda produkter

PAROC Hvac Combi AluCoat T
PAROC Hvac Section AluCoat T 
PAROC Hvac Fire Mat BlackCoat
PAROC Hvac Fire Mat Comfort
PAROC Hvac Lamella Mat AluCoat T
PAROC Hvac Fire Slab EI 60 BlackCoat
PAROC PRO Wired Mat

 

Paroc har till projektet levererat teknisk isolering till både rörinstallationer och ventilationskanaler.

Den främsta anledningen till att entreprenören valt att arbeta med Parocs produkter är den höga brandklassningen, som t ex PAROC Hvac Fire Mat BlackCoat som har en brandklass på upp till EI 120 för cirkulära kanaler.

Robin Eriksson från Briab isolering säger, att han även uppskattar att vi har hela produktportföljen; allt från brandklassade nätmattor, lamellmatta för kondensisolering och nätmattor för ljudisolering.

Rörskålen PAROC Hvac Combi AluCoat T används då den passar för flera rördimensioner, och därför också bidrar till att installationen blir både snabb och effektiv.

Isoleringen levereras av Isopartner. Johans Plåt & Isolering står för rörisolering och Briab Isolering för ventilationsisolering.

Projektinformation

Kategori
  • VVS
År 0
Land Sverige
Adress Järntorgsgatan 15
Postnummer & ort 413 01 Göteborg
Arkitekt Erséus Arkitekter

Innehållet är blockerat

För att se det här innehåller behöver du godkänna cookies.