Flerfamiljshus Växjö

Vid Trummens strands byggs 65 bostadsrätter i Kvarteret Geologen i Växjö. Naturen finns starkt påtaglig i vackra omgivningar och strandparken, samt i lägenheterna med trärena detaljer och sjöutsikt över Trummen. Kvarteret Geologen är en del av den stora satsning som sker runt sjön Trummen i Växjö, där det strandnära läget ger en vacker utsikt över sjön och samtidigt närhet till universitetet och promenadstråk.

Byggnaderna isoleras med PAROC WAS 35 (Klimatskiva ZERO™). Klimatskiva ZERO används för isolering av befintliga och nya ventilerade ytterväggar. I Kvarteret Geologen passar just denna typ av isolering bra då stommen är av trä. Stenullen bidrar också till en säkrare miljö då stenullen är obrännbar. 

Använda produkter:

Paroc Klimatskiva ZERO™

 

 

 

Att Kvarteret Geologen byggs med en stomme av massivt trä ger många fördelar både för miljön och för boende. För miljön är det tydligaste att massivträ är ett helt naturligt och förnyelsebart material. För de boende finns det flera tydliga fördelar. Catharina på GBJ Bygg berättar mer:

– Massivträ har en täthet som gör att inomhustemperaturen blir stabil, du undviker att lägenheten blir för varm på sommaren eller utkyld på vintern. Du får ett sundare inomhusklimat helt enkelt. Ljudisoleringen blir också bra med en massiv trästomme. Vi har byggt flera bostadsprojekt i massivträ, och har goda erfarenheter, berättar Catharina Haglund på GBJ Bygg som ansvarar för byggnationen.

Beräknad inflyttning sker under 2019.

Projektinformation

Kategori
  • Väggisolering
År 2018
Land Sweden
Adress Anna Koskulls gata 3
Postnummer & ort 35222 VÄXJÖ
Arkitekt Fojab Arkitekter
Entreprenör

Innehållet är blockerat

För att se det här innehåller behöver du godkänna cookies.