Flerfamiljshus Växjö

Kvarteret Vallen i Växjö ligger mellan Växjösjön och Bergundasjön och består dels av radhus i 2 plan samt höghus med 6-8 våningar. Från flera lägenheter i höghuset har man en utsikt över båda sjöarna. Vallen är en del av Välle broar som är ett av Växjö kommuns träbyggnadsområden.

Byggnaderna är isolerade med PAROC WAS 35 (Klimatskiva ZERO™). Klimatskiva ZERO™ används för isolering av befintliga och nya ventilerade ytterväggar.
-I Kvarteret Vallen passar just denna typ av isolering bra då stommen är av trä. Själva isoleringsarbetet flöt på utan bekymmer mycket på grund av den snabba monteringen som Klimatskiva ZERO™ medför, säger Anders Fransson, Parocs representant i projektet. 

 

Använda produkter:

PAROC WAS 35 (Klimatskiva ZERO™)

 

Bilder: Växjöbostäder

 

Projektet har drivits av Växjöbostäder samt det privata bolaget Midroc. Växjöbostäder upphandlade Värends Entreprenad som arbetade med ett limträbaserat pelarbalksystem, medan Midroc kontaktade GBJ Bygg som bygger i massivträ. Ytskiktet varierar med fasader i skivmaterial, träpanel, puts och cederspån. Samtliga hus är projekterade enligt Växjö kommuns energiplan, Miljöbyggnad Silver och följer Växjö kommuns träbyggnadsstrategi.

Projektinformation

Kategori
  • Väggisolering
År 2018
Land Sweden
Adress Sjövallavägen 43
Postnummer & ort 352 59 Växjö
Entreprenör

Innehållet är blockerat

För att se det här innehåller behöver du godkänna cookies.