Hotel, Göteborg

Liseberg Grand Curiosa Hotel är Sveriges mest fantasifulla familjehotell. En nybyggnation som omfattar en stjärnformad byggnad med totalt nio våningar och en yta på 29 000 kvm.
Hotellet byggs med barnens upptäckarlust i centrum. Med rutschkana från andra våningen rakt ner till lobbyn och en fullt fungerande ponnykarusell från 1923 i restaurangen, kommer Lisebergskänslan att följa gästerna under hela vistelsen. 
Byggnationen påbörjades 2019 och hotellet beräknas slå upp portarna i april 2023.

Använda produkter

PAROC Hvac Combi AluCoat T
PAROC Hvac Section AluCoat T 
PAROC Hvac Fire Mat BlackCoat
PAROC Hvac Fire Mat Comfort
PAROC Hvac Lamella Mat AluCoat T
PAROC Hvac Fire Slab EI 60 BlackCoat
PAROC PRO Wired Mat

Upphovsman bild: QuarryFold Studio/Liseberg

Våra produkter för brandisolering har de bästa brandklasserna, både när det gäller rörskål för rör samt nätmattor och skivor för ventilation. För ventilations-isolering har vi bland annat branschens tunnaste lösningar, med Paroc Hvac Fire Mat BlackCoat som redan vid 40 mm har brandklass EI 30. Brandklassningen för rörgenomföringar genom väggar och bjälklag är också hög.
Rörskålen Paroc Hvac Combi AluCoat T används då den passar för flera rördimensioner, och därför gör installationen både snabb och effektiv.

Isoleringen levereras av Bevego. KWA utför arbetet med rörisoleringen och VIISOL AB utför arbetet med ventilationsisoleringen.

 

Projektinformation

Kategori
  • VVS
År 2023
Land Sverige
Adress Herman Lindholms Torg 1
Postnummer & ort 402 22 Göteborg
Entreprenör

Innehållet är blockerat

För att se det här innehåller behöver du godkänna cookies.