Kartongfabrik Grums, Gruvön

Den 12 december 2016 fattade BillerudKorsnäs styrelse beslut om den största framtidssatsningen i bolagets historia, och en av de största i Sverige de senaste åren. Investeringen uppgår till 7,6 miljarder svenska kronor. Satsningen görs mot bakgrund av den ökande efterfrågan på hållbara förpackningslösningar för mat och dryck runt om i världen. Denna fabrik är den första av sitt slag i världen och ska med smarta förpackningslösningar minska fossilberoende, klimatpåverkan och nedskräpning samtidigt som livsmedelssäkerheten ökar.

Mycket av den tekniska isoleringen har Bilfinger Industrial Serivices stått för. De har valt att använda flera av Parocs produkter då de har egenskaper lämpliga för industriella miljöer.

-Vi har har valt rörskålar, nätmattor och spårade skivor från Paroc till projektet. Detta på grund av produkternas egenskaper tillsammans med priset, säger Morgan Vestlund på Bilfinger Industrial Serivices.

Använda produkter:

PAROC Hvac Rörskålar
PAROC Pro Wired Mats

 

 

Kartongmaskinen, som be­ställts från tyska Voith Paper under namnet KM 7, är 350 meter lång, åtta meter bred och 17 000 ton tung. Maxkapaciteten på 550 000 ton om året motsvarar 100 miljoner enliters mjölkpaket per dygn.

Produktionen beräknas starta under 2019.
 

 

Innehållet är blockerat

För att se det här innehåller behöver du godkänna cookies.

Projektinformation

Kategori
  • Process Industri
År 2018
Land Sweden
Adress STORJOHANNS VÄG 4
Postnummer & ort 664 33 Grums
Entreprenör

Innehållet är blockerat

För att se det här innehåller behöver du godkänna cookies.