Kol & Cocktails, Restaurang, Malmö

2017 öppnade krogkonceptet KOL & Cocktails i Malmö. En plats där man kan inleda med en cocktail, äta en middag från kolgrillen och sedan höja tempot längre fram på kvällen när nattklubben sätter igång. Tillsammans med Bornstein Lyckefors Arkitekter har man i de gamla lokalerna skapat en restaurang i en modern industriell vintage-design med råa detaljer i kombination med varma färger. De generösa lokalerna på 670 kvadratmeter ger plats för 140 sittande matgäster och 75 i baren.

Använda produkter:

PARAFON STEP
PARAFON Palette

 

 
 

 

 

Bornstein Lyckefors Arkitekter har använt Parocs undertak PARAFON Step som de dessutom har varit med och utvecklat. PARAFON Step finns i flera varianter, PARAFON STep for Grids som monteras i nedpendlat bärverk och som här på KOL & Cocktail PARAFON STEP Direct som limmas på undertaket. I kringutrymmen har man dessutom använt PARAFON Palette, kant D2 med dolt bärverk, som valts i en mörkgrön ton. 

-Vi har länge saknat en användbar produkt som fungerar till nedpendlade standardundertak som kombinerar bra akustik, brandegenskaper och frihet i gestaltningen. Ofta vill vi bara riva bort taket. Men med Step finns det en möjlighet att skapa något inom ramen för standard, budget och våra egna höga förväntningar på slutresultatet, säger Andreas Lyckefors på Bornstein Lyckefors Arkitekter.

Joel Gödecke, arkitekt på Bornstein Lyckefors Arkitekter som också arbetat med projektet, säger att det finns två stora anledningar till varför man använde PARAFON STEP på KOL & Cocktails:

- Det första är att det ger en dov men varierad bakgrund för restaurangen. Den andra anledningen är att det är vi som utvecklat Step tillsammans med Paroc vilket vi är väldigt stolta över. 

Redan öppningsåret blev KOL utsedd till årets restaurang i Malmö under Malmö Citysamverkans gala:

"Köket, baren, servicen, musiken – allt detta vävs samman till en härlig upplevelse i tjusigt inredda lokaler med en Malmö-twist”, skriver juryn i sin motivering."

 

Projektinformation

Kategori
  • Akustik
År 2018
Land Sweden
Adress Kalendegatan 16
Postnummer & ort 211 35 Malmö
Entreprenör

Innehållet är blockerat

För att se det här innehåller behöver du godkänna cookies.