Kontorsbyggnad, Stockholm

Kvarteret Forskaren ska bli Stockholms nya hållbara life science center, med 24 000 kvm flexibla kontorsytor, vilket motsvarande arbetsplatser för 1 700 personer.
Byggnaden ska stå färdig sista kvartalet 2023 och är tänkt att vara en naturlig mötesplats för nytänkare och innovatörer inom liv och hälsa, där sjukvård, forskning och näringsliv ska kunna samverka. 

Gatuplanet i Forskaren kommer att vara öppet för allmänheten och erbjuda event, föreläsningar och utställningar. En plats där man kan mötas för att dela idéer under en ett frukostseminarium, i samband med en lunch eller varför inte en after-work. Här kommer även Tekniska museet att visualisera svensk forskning på olika sätt.

Använda produkter

Illustrationer: 3XN

 

Forskaren är certifierad enligt högsta nivån för miljövänliga konstruktioner, LEED Platinum, vilket gör att man valt material som ger lägre CO2-utsläpp igenom hela värdekedjan.

När projektet avslutas under Q4 2023 kommer Paroc att ha bidragit med en energiklok teknisk isolering i form av ca 40 000 lpm rörskål.

Johan Dahlun, projektsamordnaren hos entreprenören V5-Isol AB, svarar på frågan varför de valde Paroc som leverantör av teknisk isolering: ”-Vi gillar produkterna och har samarbetat med Paroc i många år”.

 

Projektinformation

Kategori
  • VVS
År 2023
Land Sweden
Adress Arsenalsgatan 8b
Postnummer & ort 111 47 Stockholm
Arkitekt 3XN

Innehållet är blockerat

För att se det här innehåller behöver du godkänna cookies.