Passivhus Paroc Lupaus, Finland

Passivhuset Paroc Lupaus är ett utmärkt exempel på hur man både kan tillgodose de boendes behov och samtidigt skapa en unik arkitektonisk vision. Passivhuset Paroc Lupaus var det enda passivhuset som uppfyllde alla kraven i enlighet med definitionen för passivhus som VTT (Finlands teknologiska forskningscentral) tagit fram. Huset presenterades för fackmän och en stor publik på bomässan i Valkeakoski 2009. Det valdes ut som det nästa bästa huset på mässan.

De välvda väggarna och taket är utmärkande för Paroc Lupaus. Till väggarna har träelement som tillverkats av Fennotalot använts. Träelementen har isolerats med PAROC eXtra-skivor och PAROC WPS 3n som skyddar mot vinden. Det välvda taket har isolerats med PAROC eXtra-skivor.

Stora fönster, från golv till tak, ger en vacker utsikt från vardagsrummet. De breda fönsterbrädorna är ett kännetecken för passivhus som har isolerats med PAROC®-stenull.

De boende har varit nöjda med det varma, mysiga huset som har en mycket låg energiförbrukning. De har fått det hus de alltid drömt om utan att behöva kompromissa om energieffektiviteten!

Använda produkter:

PAROC eXtra, PAROC WPS 3n

Projektinformation

Kategori
  • Lågenergibyggnad
År 2009
Land Finland
Adress Kuikankaari 15
Postnummer & ort 37630 Valkeakoski
Arkitekt Architect SAFA Kimmo Lylykangas

Innehållet är blockerat

För att se det här innehåller behöver du godkänna cookies.