Passivhus, Vanda, Finland

Väggkonstruktionen består av PreWIS (Prefabricated Wall Insulation System med PAROC FAL 1 tunnputslamell) och har en total tjocklek av 510 mm. En fördel med väggkonstruktionen är att fönsterbrädorna blir breda, vilket är mycket uppskattat av de boende i huset.

Som takisolering användes PAROC eXtra-skivor och PAROC lösull med en tjocklek av 600 mm. Rätt isoleringsmaterial i rätt tjocklek fungerar även utmärkt som ljudisolering i områden där ljudet av flygplan kan vara störande.

Paroc skapade passivhuskonceptet med tillsammans med VTT, och detta Paroc passivhus är en av byggnaderna som ingår i pilotprojektet. VTT mäter och analyserar energiförbrukningen, och övervakar även inneklimatet.

Hittills är de boende och forskarna på VTT nöjda med boendekomforten och energiförbrukningen i huset, som har isolerats med PAROC® stenull.

Använda produkter:
PAROC FAL 1, PAROC eXtra, PAROC BLT 6 lösull

Parocs passivhus var det första passivhuset att byggas i Finland. Det slog hål på många myter om passivhus, däribland att alla passivhus har små fönster och ser ut som lådor. Det fanns ingen anledning att ge upp hoppet om drömhuset, även om husets energibehov och -förbrukning är i nivå med ett passivhus. Husets arkitektur bevisar också att det inte alltid går att se att det är ett passivhus på husets exteriör.

Projektinformation

Kategori
  • Lågenergibyggnad
År 2009
Land Finland
Adress Rusojuurentie 8
Postnummer & ort 01300 Vantaa

Innehållet är blockerat

För att se det här innehåller behöver du godkänna cookies.