Skolkök och matsal, Billingsdalsskolan, Skultorp

Under 2015, från maj till december, byggdes köket och matsalen på Billingsdalsskolan i Skultorp utanför Skövde om.

Till det 64 kvadratmeter stora skolköket användes PARAFON Clinic, i vitt, en produkt som är tvättbar och skraptålig. Den tål upp till 100% relativ luftfuktighet och temperatur 40˚C. Taket monterades i synligt vitt pendlat T24-bärverk med vit kantlist mot väggarna. Bärverk och kantlist i korrosionsklass C4.

Till den 112 kvadratmeter stora skolmatsalen användes PARAFON Classic, i vitt, med högsta brandklass A. Den låga takhöjden och tillgängligt utrymme fick styra val av absorbent och montaget i matsalen. 

Använda produkter:

PARAFON Clinic
PARAFON Classic

Nytt skolkök och matsal ger matro på Billingsdalsskolan

Det är närmare 300 elever som går på Billingsdalsskolan. De yngsta går på barnskolan och de äldsta i sjätte klass. Barnen äter i omgångar. Det brukar vara ungefär 100 barn per sittning. Köket lagar även mat, 140 portioner, åt Svärtagårdsskolan som också ligger i Skultorp.

Skolköket och matsalen fick sig ett rejält lyft under ombyggnationen och renoveringen som gjordes 2015. Alla maskiner, kylar, frysar samt ventilation byttes ut. Samtliga ytskikt i matsalen är nya och dessutom köptes nya möbler in. Bordsskivorna är dämpande vilket gör att det blir mindre slammer från exempelvis bestick och tallrikar.

Skolans kökschef Angelika Liv berättar att de har ett öppet kök ut mot matsalen.
Det är ett relativt stort skolkök och även diskavdelningen ligger nära matsalen.
- Så självklart blir det en hel del ljud med nedkylningsskåp, diskmaskin, ugnar, grytor, redskap osv. Allt låter, mycket och hela tiden.

Sedan renoveringen har ljudet dämpats betydligt både i köket och matsalen.
-Vi upplever en stor förändring och det vet jag att även eleverna gör. Vi har pratat om den nya matsalen på matrådet som jag har med dem. De tycker det är skönt att det inte är så högljutt längre och att det är mindre stressigt att äta nu.

De tycker det är skönt att det inte är så högljutt längre och att det är mindre stressigt att äta nu.

Utöver nya undertak gör det mycket att borden har ett särskilt ytskikt på skivorna som dämpar ljud. Även stolarna är mindre slamriga än de som var tidigare.

Projektinformation

Kategori
  • Akustik
År 2015
Land Sverige
Adress Skolvägen 3
Postnummer & ort 541 57 Skövde
Arkitekt Norconsult
Entreprenör

Innehållet är blockerat

För att se det här innehåller behöver du godkänna cookies.