Kari Lehtinen ny VD och CEO för Paroc Group

25 maj 2011

Civilingenjör Kari Lehtinen, 44, har utnämnts till ny vd för och CEO i Paroc Group Oy från och med den 1 augusti 2011. Han kommer tidigare från Rautaruukki där han var direktör inom marknadsföring och tillväxtmarknader.

Lauri Ratia, ordförande i Parocs styrelse säger: – Vi är glada att få Kari Lehtinen till Paroc. Kari har en bred internationell erfarenhet av försäljning och produktion inom stålindustrin, både i hög- och lågkonjunkturer. Genom sitt engagemang på många marknader och inom många olika produktsegment har han skaffat sig värdefull insikt inom key account management och kundservice. Han har också arbetat med stora förändringsprogram och har deltagit i betydande investeringsprojekt. Karis erfarenheter från olika ledande befattningar ger honom en god grund för att arbeta som vd för Paroc. Kari kommer utan tvekan att tillföra bred erfarenhet och nya idéer, vilket märkbart kommer att gagna företagets vidare utveckling.

– Paroc AB välkomnar den nya vd:n. Valet av Kari Lehtinen gör att vi nu kan fortsätta det expansionsarbete som vi har påbörjat i Sverige, säger Arne Johanzon vd på Paroc AB.