Kungen besökte energisnål industrilokal i Avesta

29 aug 2012

Hedbergs Tak i Avesta har haft celebert besök då kung Carl XVI Gustaf besökte Dalarna för att se hur länet arbetar med energi- och miljöfrågor. Hedbergs tak fick då tillfälle att berätta om hur man i samarbete med Paroc, en av Europas ledande tillverkare av stenullsisolering, byggt Sveriges energisnålaste industrilokal.

Kungen besöker Sveriges Energiklokaste IndustribyggnadUnder onsdagen besökte kungen Dalarna för att se på det miljö- och energiarbete som görs i länet. Efter ett välkomnande vid Dalahästen i Avesta gick turen till Hedbergs tak som är en av Sveriges energisnålaste industrilokaler. Byggnationen är ett samarbete med Paroc, som levererat den stenullsisolering som använts.

På plats berättade de båda ägarna, Per och Lars Hedberg, om hur och varför de byggt lokalen. Efter detta fortsatte besöket med en rundvandring i byggnaden och Paroc visade hur man bygger energieffektivt. Kungen tycktes vara mycket intresserad av den energikloka tekniken.

– Vi är väldigt stolta över att få visa upp vårt arbete. Det är roligt att sådana här projekt uppmärksammas. Förhoppningsvis kan allt fler se att det med enkla medel går att drastiskt minska energiförbrukningen för byggnader, säger Anders Olsson från Paroc.