Paroc utökar verksamheten i Ryssland

02 feb 2012
Paroc Group har konsekvent tillämpat en långsiktig expansionsstrategi. Efter att ha säkrat en position som den ledande isoleringsleverantören i Östersjöregionen, med produktionsanläggningar i Finland, Sverige, Litauen och Polen, utökar Paroc nu verksamheten till den växande ryska marknaden.

Paroc Group har beslutat att investera i en produktionsanläggning i Tver-regionen, nordväst om Moskva. Enligt Paroc Groups koncernchef Kari Lehtinen förväntas stenullsmarknaden i Ryssland växa klart snabbare än i Västeuropa . "Efterfrågan på stenull i Ryssland förväntas öka med 10 % årligen under flera år framöver. Förhoppningen om att efterfrågan kraftigt ökar grundar sig på skärpt lagstiftning inom området energieffektivisering och brandskydd i byggnader. Dessutom är våra produkters egenskaper mycket uppskattade på den ryska stenullsmarknaden", säger Kari Lehtinen.

Efterfrågan på stenull i Ryssland förväntas öka med 10 % årligen under flera år framöver.

"Under de senaste två decennierna har Paroc etablerat en stark position i premiumsegmentet på isoleringsmarknaden i Ryssland genom försäljning i Moskva och St Petersburg. Genom att starta lokal produktion står vi väl rustade att möta den växande efterfrågan ", fortsätter Lehtinen.

Paroc planerar att investera € 170 miljoner i Tver, innefattande tre linjer för byggisolering samt utrustning för produktion av teknisk isolering. Den årliga produktionskapaciteten uppgår till 150 tusen ton och fabriken kommer att sysselsätta 600 anställda.

Den första etappen av investeringen omfattar en produktionslinje för byggisoleringsprodukter. Produktionen kommer att starta under 2013.