Tilläggsisolera steg för steg, med uppdaterade BYGG SÅ HÄR-instruktioner

10 maj 2012
Paroc AB firar i år 75-årsjubileum. Sedan tillverkningen av stenullsisolering startade 1937 har Paroc samlat på sig en mängd kunskap och erfarenhet i konsten att bygga och renovera energiklokt. Under åren har många hemmafixare och proffs tagit del av den kunskapen bl a i de enkla steg för steg anvisningarna i Parocs BYGG SÅ HÄR instruktioner.

Bygg så här 1-10, 2012

 

De populära instruktionerna är fyllda med konkreta råd och guidar hemmafixare och proffs steg för steg i hur en tilläggsisolering av bl a vindsbjälklag, ytter- och innerväggar, golvbjälklag, källarväggar, garage och förråd går till.

- En tilläggsisolering betalar sig som regel inom ett par år. Energiförbrukningen minskar samtidigt som inomhusklimatet förbättras, säger Lars-Erik Olsson, produktchef på Paroc Byggisolering.

En helt ny instruktion har tagits fram för att bygga tätt med tätsortimentet PAROC® Conci™. Att täta hus skulle medföra fukt och mögelskador är en vanlig missuppfattning. I själva verket är det tvärtom, med ett välisolerat hus sjunker inte bara energikostnaderna. Risken för fukt och mögel minskar samtidigt som boendekomforten blir bättre, med mindre drag och bättre avvägd ventilation.

I samband med att Paroc lanserar ett nytt isolermaterial, eXtra, har instruktionerna fått en generell uppdatering och en ny och fräsch layout.