Paroc levererar byggelementen till prisbelönta Tele2 Arena

13 mar 2013

Under branschdagarna PLÅT13 i förra veckan tilldelades arkitektbyrån White PLÅTPRISET för sitt arbete med spektakulära Tele2 arena i Stockholm. Paroc Panel System har levererat alla ytter- och innerväggar till den nu prisbelönta arenan.

Totalt rör det sig om närmare 27 000 m2 PAROC element samt 30 000 m2 isolering till det stora taket. För den spektakulära arkitekturen med de runda formerna har PAROC elementen monterats vertikalt. I arenarummet har 6 200 m2 perforerade PAROC element monterats för bästa ljudisolering.

White har gjort ett fantastiskt arbete med arkitekturen och vi är glada över att vi har kunnat förverkliga deras visioner, säger Mikael Vestermark.

– Det är en fantastisk byggnad fylld av byggtekniska utmaningar men det har också logistikmässigt varit oerhört pressat. Ett så här stort bygge i centrala Stockholm kräver minutiös planering. Lossningen fick exempelvis inte ta mer än 15 minuter per långtradare och lyften av element till montageplats har till och med skett med helikopter säger Mikael Vestermark, regionansvarig för Stockholm Paroc Panel System AB.

Läs mer i pressmeddelandet >>