PARAFON® undertak i ny produktkatalog

06 maj 2013

Paroc Akustik & Interiör, en av Nordens ledande tillverkare av undertakslösningar, ger ut en ny komplett produktkatalog där sortimentet av PARAFON® produkter för undertak och väggar beskrivs.
– Undertak är både funktion och estetik säger Eddie Mattsson, produktchef på Paroc Akustik & Interiör. Ett utmärkt exempel på det är den nya skivan BULLER Bevel som kombinerar industritakets egenskaper med inredningstakets finish.

Produktkatalog Akustik & InteriörÅrets produktkatalog innehåller flera nyheter. Ett exempel är serien BULLER som har utökats med två nya varianter: 

  • BULLER Bevel som är en takskiva för industrianvändning, men med finish som en inredningsskiva. Den har samma egenskaper som BULLER men en kantbearbetning som påminner om kant B.
  • BULLER Solid är en favorit som är tillbaka i sortimentet efter ett par års frånvaro. Den monteras i miljöer som kräver en slagtåligare yta, t ex i en idrottsanläggning där t ex bollar annars kan skada skivans yta.

PARAFON® undertak har mycket goda egenskaper både vad gäller ljudabsorption och ljusreflektion och uppfyller dessutom högt ställda krav på såväl brandsäkerhet som estetik. De består till största delen av stenull och merparten är brandklassade i högsta Euroclass A1, enligt standard EN 13501-1. Ytskiktet består av målad glasfiberflor och kanterna är förseglade eller målade beroende på kantutformning. Produkterna är miljövänliga och enkla att hantera för både montör och slutanvändare.

Produktkatalogen kan laddas ner här.

För ytterligare information kontakta: 
Eddie Mattsson, produktchef Paroc AB, tfn 0500-42 42 79
Maria Mehner, Communications and Marketing Manager, Scandinavia, tfn 0500 – 46 91 78 
Bilder för fri publicering, Åsa Eriksson, Communications specialist tfn 0500-46 90 77

Paroc Group är en av de ledande tillverkarna av mineralullsisolering och lösningar i Europa. PAROC® produkterna omfattar byggisolering, teknisk isolering, fartygsisolering, sandwichelement och akustikprodukter. Vi har verksamhet i 13 europeiska länder och tillverkning i Finland, Sverige, Litauen och Polen. Paroc Group ägs av ett antal institutionella investerare med Paroc-anställda som minoritetsägare. Vår omsättning år 2012 var EUR 430 miljoner och antalet anställda ca 2 020.