Senior VP Joakim Westerlund på Parocs Basedivision blev årets mest framgångsrika ledare 2012

29 jan 2013

Senior vice president på Parocs Basedivision, TkD (tekn. dr.) Joakim Westerlund (34), nådde ända fram i tävlingen om mest framgångsrika ledare 2012, vars resultat presenterades i slutet av januari 2013.

Årets teman var strategiskt kunnande och förmåga att leda i osäkra tider, att engagera och visa självinsikt, egenskaper som stämmer väl med Westerlunds starka sidor enligt juryn.

Juryn framhåller att Westerlunds jämvikt, mognad, entusiasm och vilja att utvecklas märks i allt vad han företar sig. Under processen framkom att han är en öppen och samarbetsinriktad chef, som stöttar sina medarbetare. En annan viktig egenskap är hans förmåga att leda såväl processer som människor.

”Att få utmärkelsen som mest framgångsrika ledare är en fantastisk framgång för mig och något som inspirerar mig till att fortsätta utveckla mitt ledarskap. Utmärkelsen är också ett erkännande av Parocs öppna och utvecklingsorienterade företagskultur, som både ger plats för och uppmuntrar personlig utveckling”, säger Joakim Westerlund.

Syftet med tävlingen, som anordnas av Assidu Finland, är att uppmärksamma ledare som av egen kraft lyckats öka företagets konkurrensförmåga och som visat ledarskap när strategierna ska omsättas i praktik.

”Joakim är en uppskattad ledare. Kollegor och medarbetare vittnar särskilt om hans förmåga att motivera och inspirera hela teamet. Tack vare Joakims stora ledarskapsförmåga och strategiska kunnande kommer företagets strategiska initiativ att snabbare bära frukt”, säger Kari Lehtinen, Paroc-koncernens VD.

Westerlund ny medlem i Parocs koncernledning
Joakim Westerlund utsågs i början av det här året till medlem i Paroc-koncernens ledningsgrupp. I sin nya roll kommer Joakim Westerlund att ansvara för Basedivisionen, inklusive produktionen på sju anläggningar i Finland, Sverige, Polen och Litauen, samt för Paroc-koncernens teknik- och FoU-funktioner.

Westerlund har arbetat för Paroc, tillverkare av energieffektiva isoleringsprodukter, sedan februari 2008. Joakim Westerlund tog sin teknologie doktorsexamen 2005 vid Åbo Akademi.