Har du tröttnat på vita undertak?

13 mar 2015

Det syns och märks när ingen har tänkt på det. Men när det blir en del av en helhet upplevs det som något naturligt trevligt. Restaurang SPISA i Göteborg har gjort det - tänkt på helheten. Allt från meny och miljö till akustik och en bar i världsklass.

CASE SPISA
När Björn Persson bestämde sig för att öppna sin fjärde restaurang i Göteborg, den här gången på Övre Husargatan i Linnéstan, hade han konceptet klart för sig. En industriell men ändå varm känsla skulle omsluta gästen. Menyn skulle vara en blandning av medelhavets matkulturer och baren skulle vara hjärtat i lokalen. Han ville ha en restaurang där det var lika självklart att beställa in en sjurätters avsmakningsmeny som att ta ett glas champagne i baren med ett par skivor lufttorkad skinka eller en välsmakande ost. Det skulle vara liv och rörelse, och alla skulle känna sig välkomna. – Jag vet nu efter så många år i branschen att det inte går att tumma på något.

”Jag vet också att det man investerar i byggprocessen får man igen mångfalt längre fram. Ett genomtänkt koncept och en arkitekt som förstår och kan utveckla idéer är avgörande, därefter ger materialvalen en sista touche till helheten. Därför är jag extra nöjd med att Paroc kom med den här nya lösningen. Ett riktigt bra ljudabsorberande innertak som ger oss det där härliga sorlet och samtidigt den känsla i lokalen som vi eftersökt, gjorde det enkelt att välja Paroc”, säger Björn Persson.

Därför är jag extra nöjd med att Paroc kom med den här nya lösningen. Ett riktigt bra ljudabsorberande innertak som ger oss det där härliga sorlet och samtidigt den känsla i lokalen som vi eftersökt, gjorde det enkelt att välja Paroc.

Valfrihet är ledord för nytt koncept
Paroc har tagit fram ett nytt koncept inom akustik för innertak där det är möjligt att själv bestämma design och färg. Grunden är PARAFON Palett som kan tillverkas i valfri kulör och storlek. Arkitekten Johan Olsson, tillsammans med kollegorna på Bornstein Lyckefors, står bakom idén till konceptet och tack vare att akustikplattorna har olika nivåer optimeras ljudbilden i lokalen.

”Vi har en flexibel produktion och vill hjälpa våra kunder att förverkliga idéer som ryms inom vårt standardsortiment. Ett exempel på detta är när vi anpassar PARAFON Palett – en skiva med slätt ytskikt som målas i valfri NCS-kulör, och med olika tjocklekar och monterar det i vad vi kallar ett STEP-montage”, säger Lena Rask, Produktchef på Paroc.

Vi har en flexibel produktion och vill hjälpa våra kunder att förverkliga idéer som ryms inom vårt standardsortiment.

STEP-montaget limmas direkt mot underlaget och kombinerar skivor i olika tjockekar och storlekar vilket ger en optimal ljudbild. Möjligheten att välja valfri NCS-kulör på yta och kanter i kombination med akustikskivor i olika tjocklekar och storlekar ger kreativiteten fritt spelrum och gör innertaket till en inredningsdetalj i sig.


För ytterligare information kontakta:
Mikael Jonsson, Arkitektansvarig, Parafon Akustik. Tfn 0500-42 42 51
Lena Rask, Produktchef, Parafon Akustik. Tfn 0500-42 42 79
Maria Mehner, Kommunikationschef, Paroc Skandinavien; Tel: 0500-46 91 78
Bilder för fri publicering, Åsa Eriksson, Kommunikatör. Tfn 0500-46 90 77