PAROC Linio 10 utsedd till Årets produkt i Litauen

04 feb 2015

Paroc Linio 10 lanserades på den litauiska marknaden 2014, när Paroc uppdaterade sitt av produkter för putsade fasader. Den nyligen introducerade produkten fick ett mycket positivt mottagande och har nu fått en guldmedalj som årets produkt i Litauen. Vid prisceremonin överräckte Litauens premiärminister Algirdas Butkevičius priset till Parocs platschef, Jonas Liubertas.

PAROC Linio 10 är en skiva av obrännbar stenullsisolering med mycket hög energieffektivitet. Produkten används för isolering av väggar i renoverade och nya byggnader som ett slätt grundlager för tunnputs. Skivan har utmärkta värmeisolerande egenskaper. Eftersom den är obrännbar lämpar den sig särskilt väl för användning i renoverade byggnader.

På grund av den goda ånggenomsläppligheten samlar PAROC Linio 10 ingen fukt. Den höga dimensionsstabiliteten är viktig vid användning i putsade fasader. Skivan behåller sin dimensionsstabilitet även när den utsätts för temperaturförändringar och ånga. Den orsakar heller inga sprickor i väggarna eller gör att fasadputsen mörknar.

PAROC Linio 10 product of the year 2014 in Lithuania 
Jonas Liubertas (till vänster) tar emot priset från premiärminister Algirdas Butkevičius (till höger) 2012, när FAS B utsågs till årets produkt i Litauen.