Elin och Johan valde att isolera med PAROC Hvac AirCoat

07 nov 2016

Snart är det dags för inflyttning! Paret Elin Claesson och Johan Palm i Värnamo färdigställer just nu sitt nya hus från Fiskarhedenvillan. Eftersom Fiskarhedenvillan bygger i lösvirke så har paret varit mycket delaktiga i byggprocessen, så att huset blivit precis som de vill ha det. Elin jobbar som konstruktör/projektör inom VVS och har själv bland annat ritat husets ventilationssystem på egen hand och gjort installationen av kanalisoleringen själv. Valet av ventisolering föll på PAROC Hvac AirCoat, en brandgodkänd helhetslösning för isolering av cirkulära ventilationskanaler.

Snabbt och smidigt montage av villans ventilationskanaler

Villan ligger fem kilometer söder om Värnamo längs med den långsmala sjön Vidöstern, som ån Lagan rinner igenom. Här har Elin Claesson och Johan Palm hittat den perfekta platsen för sitt framtida boende. Bygget påbörjades i maj då plattan gjöts och sedan dess har allt rullat på bra.

Eftersom Fiskarhedenvillan bygger i lösvirke så har Elin och Johan kunnat ändra planlösningen till precis som de vill ha den. Då Elin jobbar som konstruktör/projektör inom VVS har hon själv varit väldigt delaktig i bygget. Hon har på egen hand bland annat ritat husets ventilationssystem och gjort installationen av kanalisoleringen själv. 

Även tekniska installationer som till exempel ventilationskanaler behöver isoleras väl för att energi ska sparas och miljöbelastningen minskas. Paroc Hvac AirCoat är en brandgodkänd helhetslösning för isolering av cirkulära ventilationskanaler. Installationen är enkel och kan göras snabbt i ett enda moment med minimalt spill. 

Även till yttervägg/mellanbjälklag/innerväggar användes isoleringsprodukter från Paroc.

Elin kontaktade Martin Haglund, säljare på comfort- och ventilationssidan hos Lindab, när hon ville ha hjälp med att hitta ett ventilationsaggregat. 
” Jag föreslog ett som monterades på kallvinden. Eftersom hon är VVS-konsult och själv har ritat kanalsystemet föreslog jag att hon skulle montera det på egen hand. ”

Elin nappade på förslaget, vilket enligt Martin Haglund gjorde valet av ventilationsisolering enkelt. 
” Med Paroc Hvac AirCoat behövs minimalt med förkunskap för att enkelt få till ett perfekt montage. Dessutom uppnås bra energieffektivitet. ”

Snabbt och smidigt montage

För Elin gick arbetet med installationen lätt.
”Allt fungerade jättebra. AirCoat var smidig att montera och man behövde inte ha någon erfarenhet av isolering. Först monterade vi alla detaljer och sedan de raka isoleringsbitarna som sitter mellan detaljerna. Vi kollade på nätet hur man skulle göra och förstod väldigt snabbt hur det skulle gå till”, berättar Elin.

 

Varför välja PAROC Hvac AirCoat?

Produkten PAROC Hvac AirCoat har lanserats under 2016. Philip Malek, produktchef VVS och Process Skandinavien, lyfter fram fyra starka argument för att använda produkten:

• En bra helhetslösning för cirkulära ventilationskanaler – isolering för raka kanaler, T-stycken, böjar i 45° och 90° samt montagetillbehör.
• Sparar plats vid kombinationsisolering som till exempel brand och kondens.
• Snabb, snygg och enkel installation jämfört med traditionell nätmatta.
• Minimalt med spill.

Philip Malek menar att AirCoat är unik med sin helhetslösning. Produkten är framtagen och anpassad för värme, ljud, kondens och brandisolering. AirCoat är även godkänd för utvändig isolering av ventilationskanaler i brandklass EI30. 

” Ventilationen är ett av de viktigaste systemen i en byggnad och intresset är väldigt stort ute på marknaden! ”