Paroc förbättrar akustiken under Skid-VM i Lahti 2017 med tryckta akustikpaneler

14 feb 2017

Paroc Group är stolt partner till Skid-VM i Lahti. Som en del av partnerskapet kommer Paroc att installera PARAFON akustikpaneler med bilder på kända idrottsprofiler på de inomhusytor som används under tävlingarna.

Paroc förbättrar inomhusakustiken i eventbyn i Lahti genom att minska ekot och slamret från tävlingsområdet med hjälp av PARAFON akustikpaneler som fästs på väggarna. Råmaterialet i panelerna är obrännbar stenull. Akustikpanelerna kommer att sättas upp på väggarna i mediacentret för att göra det lättare att arbeta i denna miljö, där tempot är högt. Akustiken i tävlingsområdet kommer också att förbättras med mindre och större akustikpaneler dekorerade med bilder på Lahtis odödliga sportlegender. Bilderna trycks med digital teknik på panelernas yta, och ytorna behandlas sedan med ultraviolett ljus. Tekniken gör det möjligt att använda ett stort antal bilder som även täcker stora ytor inomhus.

– Vid Skid-VM i Lahti 2017 kommer man att använda sig av unika akustikpaneler. men det är inte fråga om några engångspaneler. Varje panel har ett syfte och en plats, som gör att den antingen kommer att hänga kvar eller flyttas efter att VM-tävlingarna har avslutats. Vi ville betona den tidlösa karaktären hos våra paneler, liksom vår strävan efter att producera långsiktiga lösningar, säger Marcus Lönn, Distriktschef på Paroc Group och ansvarig för samarbetet.

– Det viktigaste uppdraget för kundtjänst under Lahti2017 är att få alla att känna sig hemma. Förutom åskådarna kommer tusentals personer att arbeta under eventet, från media till volontärer, och naturligtvis de tävlande själva. Deras upplevelse av tävlingarna blir även mer njutbara än tidigare för såväl ögon som öron, tack vare Parocs akustikpaneler med tryckta bilder på legendariska skidåkare hämtade från Finlands skidmuseum, säger Esa-Pekka Nykänen, Marknadschef för evenemanget Lahti2017.

Tillsammans kommer Paroc och organisationen bakom Lahti2017 säkerställa att tävlingen blir en framgång, ett väl genomfört evenemang och en positiv upplevelse för både de tävlande och åskådarna. Samarbetet stöttas av ett delat engagemang för hållbarhet, inklusive ett åtagande för att förbättra energi- och materialeffektiviteten. Lahti2017 ska utgöra ett exempel på att finnarna är världens mest ansvarsfulla tävlingsorganisatörer. Paroc är en innovativ och pålitlig samarbetspartner för en hållbart byggd miljö.