PAROC FAS B – Årets produkt 2012 i Litauen

30 jan 2013
Algirdas Butkevičius (till höger), Jonas Liubertas, Robertas Dargis - Ordförande för Industriförbundet i LitauenJonas Liubertas, generaldirektör för UAB Paroc, erhöll en guldmedalj för putsskivan PAROC FAS B vid tävlingen om Årets produkt 2012 i Litauen. Tävlingen betraktas som Litauens viktigaste företagsevenemang. Litauens premiärminister Algirdas Butkevičius gratulerade vinnarna och delade ut priserna.

Syftet med denna årligen återkommande tävling är att höja kvaliteten på och främja konkurrenskraften för litauiska produkter samt att presentera landets industriproduktion, varor och tjänster för en internationell publik. Totalt 80 företag i 15 olika branscher hade nominerats i tävlingen Årets produkt i Litauen. De nominerade företagens produkter bedömdes av experter från olika bransch- och företagsorganisationer.

Litauens premiärminister Algirdas Butkevičius var nöjd med att antalet tävlande ökar för varje år. Det gäller särskilt det här året då små och medelstora företag också börjat delta.

Jonas Liubertas var också mycket nöjd då han mottog utmärkelsen från den litauiska premiärministern, och sa så här i sitt tacktal.

”Jag är mycket stolt över priset och ser det som en välförtjänt bekräftelse på lagandan hos Paroc. Vi fortsätter med vårt förbättringsarbete och är övertygade om att våra produkter kommer att bidra till framgångarna för litauisk tillverkningsindustri och teknologi i fortsättningen”.

PAROC FAS B har en stor spridning i Litauen tack vare sin stora användbarhet. PAROC FAS B används såväl för isolering av nya byggnader som vid renoveringar. PAROC FAS B har exempelvis använts som isoleringsmaterial i det nio våningar höga bostadshuset Konarskio butai i Vilnius centrum, på ett sjukhus i Akmenė samt i flervåningshus i Klaipėda.   

 

Kort om PAROC FAS B

PAROC FAS B är en obrännbar (EN ISO 1182) isoleringsskiva av stenull med utomordentliga termiska egenskaper, avsedd för tunnputsade fasader på nya byggnader och vid renoveringar. Skivan är fuktsäker och reagerar inte på temperaturförändringar. Med hjälp av tunnputsskivor går det att få fram ett jämnt underlag för tunnputs om den bärande väggen är ojämn. Fördelen är också bättre ljudisolering och ökad brandbeständighet för ytterväggar. Produktens värmeledningsförmåga är λD 0,036 W/mK (EN 13162).