Paroc lanserar PAROC® eXtra™ – ny proffsisolering till den svenska marknaden

13 mar 2012
Paroc, en av Europas ledande tillverkare av stenull, lanserar nu PAROC® eXtra™, en ny och mera hållbar isolering av stenull. Produktserien ersätter storsäljarna PAROC UNS 37 och PAROC UNS 34. Den nya produktserien innebär en lång rad förbättringar.
– PAROC® eXtra™ är en högkvalitativ proffsisolering som ytterligare förbättrar några av våra viktigaste produkter. Framförallt hållbarhetsmässigt och energisparmässigt. Det här innebär en stor förbättring för oss och för alla som arbetar med våra produkter, säger Lars-Erik Olsson, kvalitets- och produktchef på Paroc Byggisolering.

PAROC® eXtra™ levereras i lambdaklass 36 mW/mK och PAROC® eXtra plus™ i lambdaklass 34 mW/mK. Förpackningsenheter som tidigare.

Följande produkter omfattas av nya PAROC® eXtra™ och eXtra plus™: eXtra allt, proffsisolering från Paroc

Vägg-/Bjälklagsskiva Trä
Väggskiva Trä c 450
I-Balkskiva
Stålregelskiva c 600 och c 450
Bjälklagsskiva med vindskydd
Snedtaksskiva
Nivellskiva

– Genom kompaktare produkter blir produkterna mer formstabila och krymper inte oavsett temperatur och fuktighet. Brandsäkerheten är oerhört stark och produkterna är klassade som Euroklass A1. Fiberstrukturen är nu ännu mer kompakt vilket förbättrar passformen och därigenom ljudkomforten, säger Lars-Erik Olsson.

– ”En mycket lättjobbad skiva som ger ett bra resultat. Lätt att skära, god draghållfasthet, bra fjädringsförmåga, mycket formstabil och följsam, smidig och stark”, är några av de omdömen vi fått från vår referensgrupp, säger Lars-Erik Olsson.