PAROC lanserar PARAFON® CREO™ – Designad ljudabsorbent för offentliga och privata miljöer

06 nov 2013

Paroc, ledande tillverkare av isoleringslösningar i Östersjöområdet, lanserar nu PARAFON® CREO™, ett designkoncept som ger möjligheter till kreativitet när man vill skapa en bättre ljudmiljö. Färgalternativen är näst intill oändliga och tillsammans med olika format kan spännande kombinationer skapas. Tack vare att väggabsorbenterna är tillverkade med en aluminiumram med nyckelhålsfästen är de enkla att sätta upp direkt vid leverans.

PARAFON CREO– CREO™ är ett mycket bra komplement till övriga ljuddämpande åtgärder och en behaglig ljudmiljö i kombination med en estetiskt tilltalande lösning. Med CREO har man oändliga möjligheter att med färg och form skapa en trevlig miljö samtidigt som man kan få den ljudabsorption som önskas, säger Eddie Mattsson, business area manager på Paroc Byggisolering.

Parocs PARAFON® CREO™ är en kvalitetsprodukt tillverkad i fabriken i Skövde. Med en bas av obrännbar stenull ingår CREO™ i högsta Euroclass. Profilerna i aluminium är väl integrerade med ljudabsorbenten som kan få önskad färg. Paroc har tagit fram en förvald palett av färger som enkelt kan kombineras. CREO™ betyder ”att skapa”, Paroc vill ge arkitekten denna möjlighet att skapa sin miljö likt ett stort mekano. Därför släpper Paroc inom kort CREO™ som objekt till Archicad

Med CREO har man oändliga möjligheter att med färg och form skapa en trevlig miljö samtidigt som man kan få den ljudabsorption som önskas.

– CREO™ är en produkt som riktar sig till både offentlig miljö och till privata hem, där vi har märkt ett ökat problem med buller. I stora lokaler är det exempelvis möjligt att välja var i rummet man vill ha extra absorption och var det känns naturligt med större ljudupplevelse, säger Mikael Jonsson, arkitektansvarig på Paroc Akustik & Interiör AB.

För ytterligare information kontakta:
Mikael Jonsson, arkitektansvarig på Paroc Akustik & Interiör AB, tfn +46 500 42 42 51
Maria Mehner, kommunikationschef Paroc Skandinavien, Tel. +46 500 46 91 78
Bilder för fri publicering: Åsa Eriksson, tfn +46 500 46 90 77 
 

Paroc är den ledande tillverkaren av energieffektiva isoleringslösningar i Östersjöområdet. Hörnstenarna för vår verksamhet är kund- och marknadsorientering, kontinuerlig innovation, lönsam tillväxt och hållbar utveckling. Parocs produkter består av byggnadsisolering, teknisk isolering, fartygsisolering, isolering för sandwichelement och akustikprodukter. Produkterna tillverkas i Finland, Sverige, Litauen och Polen samt från år 2013 även i Ryssland. Paroc har försäljnings- och representationskontor i 14 länder i Europa. Paroc Group ägs av ett antal banker och andra institutionella investerare samt av Paroc-anställda som minoritetsägare. År 2012 uppgick vår omsättning till 430 miljoner euro och antalet anställda var i genomsnitt 2 019.