Sveriges första nära-noll-renoverade småhus

14 okt 2013

Sveriges första nära-noll-renoverade småhus har energirenoverats med renZERO™ – ett koncept utvecklat av isoleringsföretaget Paroc, fönstertillverkaren Elitfönster och värmepumpstillverkaren Nibe. Projektet är delfinansierat av EU och kontrolleras av VTT (Teknologiska forskningscentralen). renZERO™ är ett renoveringskoncept som passar alla typer av fristående hus och ger nära-noll i energianvändning.

Ola and Erika, homeowners of renZERO pilot objectPå Länsmansvägen 32, i Skarpnäck i Stockholm energirenoveras ett hus med renZERO™-konceptet. Huset är byggt 1945 och är ett typiskt enfamiljshus som idag använder 128 kwh/m2. Målsättningen är att renZERO™-konceptet ska ta huset ner till 25 kwh/m2 i energianvändning, lika lågt som för ett nybyggt passivhus.
– Vi hade länge tänkt renovera, men traditionella renoveringslösningar verkade väldigt krångliga, vi ville ha ett färdigt koncept. Något som gick enkelt att utföra och som höll för både plånboken och miljön, säger Ola Åkerström som bor i huset med sin familj.

Läs mer i pressmeddelandet >>