Vind, fukt och brandsäkert när Paroc lanserar Cortex™ för höga byggnader

15 mar 2013

PAROC Cortex solution for high-rise buildings

Paroc, en av Europas ledande tillverkare av stenullsisolering, lanserar nu vindskyddsskivan PAROC® Cortex™ i Sverige. Isoleringsskivan har ett ytskikt som gör att konstruktionen blir vind- och fukttät samtidigt som den är helt obrännbar. PAROC® Cortex™ är framtagen både för att förenkla nybyggnation och för renovering av höga byggnader och för att skapa ett funktionellt klimatskal.

– Intresset för vindtäta produkter och lösningar växer kraftigt och med ett stort fastighetsbestånd inklusive miljonprogrammen är renoveringsbehovet för höga byggnader enormt i Sverige. De nya byggreglerna kräver låg energiförbrukning och här är Cortex™ en mycket bra lösning, säger Lars-Erik Olsson, Produkt- och Kvalitetschef på Paroc Byggisolering..

– Intresset för vindtäta produkter och lösningar växer kraftigt och med ett stort fastighetsbestånd inklusive miljonprogrammen är renoveringsbehovet för höga byggnader enormt i Sverige. 

- Ett tätt vindskydd krävs för att isoleringen ska verka fullt ut och klara kraven i byggreglerna. Framför allt är det viktigt med täta konstruktioner när man bygger och renoverar höga byggnader, över tre våningar, som ofta utsätts för mycket vind. PAROC® Cortex™ är helt tät mot yttre fukt och transporterar samtidigt ut fukt inifrån byggnaden. Den är dessutom obrännbar. Förutom de goda produktegenskaperna är PAROC® Cortex™ enkel och snabb att montera och man slipper flera arbetsmoment, vilket gör att totalkostnaden blir lägre än för motsvarande standardlösningar, säger Lars-Erik.