Paroc första privata arbetsgivaren vid Försvarets konferens om nytt personalförsörjningssystem

21 mar 2013

Paroc Byggisolering, en av Europas ledande tillverkare av stenull, deltog i Sveriges första gemensamma konferens för samverkan med fokus på Försvarsmaktens nya personalförsörjningssystem.
– Paroc är en av arbetsgivarna utanför Försvarsmakten och är den utvalda deltagaren från det privata näringslivet, säger Lars Lindström, HR-chef på Paroc.

Den 20 och 21 mars samlades landets försvarspolitiska ledning och alla förbandschefer och kommunledningar från förbandsorterna på Gothia Science Park i Skövde. Konferensen genomförs på initiativ av Försvarsmaktsråd Skaraborg där Paroc är engagerat. Det är den första gemensamma konferensen om samverkan med fokus på Försvarsmaktens nya personalförsörjningssystem. Syftet med konferensen var att diskutera och forma konkreta bidrag till de processer som Försvarsmaktens personalförsörjning kräver.

Detta är en stor samhällsreform som berör alla arbetsgivare. Paroc har valt att vara delaktiga redan från början, säger Lars Lindström.

Fokus har varit på de utmaningar som följer såväl nationellt som på lokal nivå runt om i landet. I det gedigna programmet märktes bl a:
Försvarsminister Karin Enström
Försvarsberedningens ordförande Cecilia Widegren
ÖB Sverker Göranson
Nederländernas försvarsattaché Peter Teeuw
Företrädare för riksdag, regering, politiska ungdomsförbund, företag, bostadsaktörer, Sveriges Kommuner och Landsting

- Det är viktigt att klargöra de möjligheter som Försvarsmaktens nya bemanningssystem ger och vilka förväntningar som arbetsgivare utanför försvaret har för att få ett fungerande samarbete. Detta är en stor samhällsreform som berör alla arbetsgivare. Paroc har valt att vara delaktiga redan från början, säger Lars Lindström.