Paroc flyttar tillverkning till Hällekis och Skövde - 30 nya arbetstillfällen i Sverige

28 maj 2013

Paroc Group, den ledande tillverkaren av isolering i Östersjöområdet, har beslutat att flytta tillverkningen av teknisk isolering och akustikprodukter från Finland till fabrikerna i Hällekis och Skövde. Detta på grund av att hyreskontraktet för Parocs anläggning i Villmanstrand upphör. All produktion i Villmanstrand flyttas till Parocs övriga produktionsorter senast i slutet av 2016. Omflyttningen kommer att skapa 100 nya arbetstillfällen, varav cirka 30 i Sverige.

Parocs hyreskontrakt för tomtmarken i Villmanstrand löper ut 2019 på grund av att fabriken ligger på en kalkstensfyndighet som uthyraren, Nordkalk, planerar att utnyttja. Detta får till följd att Paroc flyttar all tillverkning från Villmanstrand till övriga produktionsorter i Finland och Sverige. Flytten innebär att 100 nya arbetstillfällen skapas på dessa produktionsorter, varav cirka 30 i Hällekis och Skövde. Tjänsterna kommer i första hand att erbjudas den personal som förlorar sin tjänst i Villmanstrand.

-Att flytta vår tillverkning av teknisk isolering och akustikprodukter till Sverige är den bästa lösningen för oss i den här situationen eftersom vi redan har produktionskunnandet och viss produktionsutrustning i våra fabriker i Hällekis och Skövde. Åtgärderna är naturligtvis mycket olyckliga för vår anläggning i Villmanstrand i Finland, säger Kari Lehtinen, koncernchef på Paroc Group.

Att flytta vår tillverkning av teknsk isolering och akustikprodukter till Sverige är den bästa lösningen för oss i den här situationen eftersom vi redan har produktionskunnandet och viss produktionsutrustning i våra fabriker i Hällekis och Skövde.

Som en följd av omstruktureringen kommer Paroc att investera 7 miljoner euro i Hällekis och Skövde. Tillverkningen av teknisk isolering och akustikprodukter kommer successivt, från slutet av 2013 fram till slutet av 2014, att flyttas till Hällekis och Skövde. Paroc bedömer att dessa förändringar kommer att skapa cirka 25 nya arbetstillfällen i Hällekis och 5 i Skövde.

För ytterligare information:
Intervjuer: Kari Lehtinen, CEO, Paroc Group Oy.

Begäran om intervjuer:
Maria Mehner, Kommunikationschef Skandinavien, Tel. +46 500 - 46 91 78
maria.mehner@paroc.com 

 

Paroc Group är den ledande tillverkaren av energieffektiva isoleringslösningar i Östersjöområdet. Hörnstenarna för vår verksamhet är kund- och marknadsorientering, kontinuerlig innovation, lönsam tillväxt och hållbar utveckling. Parocs produkter består av byggnadsisolering, teknisk isolering, fartygsisolering, isolering för sandwichelement och akustikprodukter. Produkterna tillverkas i Finland, Sverige, Litauen och Polen samt från år 2013 även i Ryssland. Paroc har försäljnings- och representationskontor i 14 länder i Europa. Paroc Group ägs av ett antal banker och andra institutionella investerare samt av Paroc-anställda som minoritetsägare. År 2012 uppgick vår omsättning till 430 miljoner euro och antalet anställda var i genomsnitt 2 019.