Paroc Built-On möjliggjorde fasaden på prisbelönta Skandionkliniken

27 mar 2015

Paroc, en av Europas ledande tillverkare av obrännbara sandwichelement, levererade elementen till de nu prisbelönta projekten Skandionkliniken och Hotel von Kraemer i Uppsala. Under branschdagarna PLÅT15 den 18-19 mars tilldelades arkitektbyrån Link Arkitektur hedersutmärkelsen PLÅTPRISET för sitt arbete.

PLÅTPRISET tilldelas en svensk arkitektbyrå som under året visat upp ett projekt där plåtfasadens möjligheter har tillvaratagits och maximerats utifrån aspekterna form, funktion, innovation och miljö. I år föll valet på LINK Arkitektur för Skandionkliniken och hotell von Kræmer i Uppsala. Skandionkliniken inrymmer Nordens första cancerklinik för protonbehandling,en både tung och teknikkrävande verksamhet.

Juryn imponerades av fasadens ljusa, lätta och hoppfulla utstrålning som också lever upp till de höga kraven på säkerhet.

- Bakom den mönsterperforerade aluminiumplåten döljer sig hotellfasadens egentliga klimatskydd som är en Parocfasad, säger Carl-Fredrik Danielsson, Arkitekt på Link Arkitektur.

Bakom den mönsterperforerade aluminiumplåten döljer sig hotellfasadens egentliga klimatskydd som är en Parocfasad

- Parocelementens tunna utanpåliggande stålplåt bär dessutom upp den utkragande aluminiumplåtfasaden. Detta förenklade vårat arbete då vi inte behövde rita in något kompletterande regelsystem för att bära de utkragande aluminiumplåtarna, fortsätter Carl-Fredrik.

- Vi är mycket stolta över att vi fick förtroendet att leverera till ett så prestigefyllt projekt som Skandionkliniken, säger Mikael Vestermark, Regionansvarig på Paroc Panelsystem. Lösningen Paroc Built-on sandwichelement passade utmärkt till Skandionkliniken eftersom det är en lätt konstruktion med mycket hög hållfasthet och därför en bra grund för den perforerade kasettfasaden i aluminium.

- Parocs sandwichelement kan tack vare den släta ytan enkelt infästa och bära en beklädnad på upp till 45 kilo per kvadratmeter och eftersom de är obrännbara får byggnaden också ett mycket bra passivt brandskydd och det känns ju extra bra just i det här fallet, fortsätter Mikael.

För ytterligare information, kontakta: 
Mikael Vestermark, Regionansvarig Paroc Panelsystem, Tel +46 70 399 17 85
mikael.vestermark@paroc.com  

Carl-Fredrik Danielson, Arkitekt SAR/MSA, Link Arkitektur, Tel +46 10 479 99 17
Carl-fredrik.danielson@linkarkitektur.se  

Bilder för fri publicering:
Åsa Eriksson, Marknadskommunikatör Paroc AB, +46 70
asa.eriksson@paroc.com

Länkar: 
www.plat15.se