Snabbt och enkelt utan bärverk

04 okt 2017
I många sammanhang kan traditionella undertakslösningar med nedpendlade bärverk vara opassande eller direkt olämpliga. Med produkter ur PARAFONs sortiment för direktmontage kan du ändå snabbt och enkelt skapa en god ljudmiljö och en elegant och slät yta med bibehållen takhöjd. 
Direktlimmade undertaksabsorbenter ger ett elegant stilrent intryck och passar i många krävande och känsliga interiörer men möjliggör även en snabb förbättring av problematiska ljudmiljöer som t ex trapphus, tvättstugor, samlingslokaler och matsalar. Produkterna limmas direkt mot undertaket med PARAFON Devils Glue akustiklim. Vid direktmontage av ljudabsorbenter rekommenderar vi minst 40 mm tjocklek för att uppnå ljudabsorptionsklass A.

Produkter för direktmontage:

PARAFON ROYAL är en elegant skiva för direktmontage med kanterna klädda i samma ytskikt som framsidan och extra lämplig där man har krav på stilrent utseende och där kanterna exponeras tydligt. ROYAL finns i tre tjocklekar, 30, 40 och 50 mm och kan monteras heltäckande, i grupp eller enskilt.

Finns även i varianten PARAFON ROYAL EXTRA som har ett extra tåligt vävt glasfiberytskikt och lämpar sig för mer utsatta utrymmen och placeringar. PARAFON ROYAL limmas med 8 mm spalt mellan skivorna.

Läs mer om PARAFON ROYAL >

 

PARAFON DIRECT är också specialutformad för bästa ljudabsorption och funktion vid direktmontage med limning mot undertak. DIRECT är 40 mm tjock och de raka kanterna är helt täckmålade.

Vi rekommenderar montering med 8 mm spalt mellan skivorna och att skarvarna lämnas synliga. Skivan är klädd med Classic infärgad glasfiberfilt. 

Läs mer om PARAFON DIRECT >

 

 

PARAFON EXCLUSIVE kant B är en exklusiv ljudabsorbent för direktmontage i miljöer med högt ställda estetiska krav. Exclusive-ytan är riktigt vit, har lågt glanstal och hög ljusreflektion.

Exclusive kant B är 40 mm tjock och monteras kant i kant och har endast en smal fasning i skarvarna. Kan monteras heltäckande eller i öar. Ytterkanterna är heltäckande målade och kan lämnas synliga vid ö-montage eller täckas med en avslutningslist.

Läs mer om PARAFON EXCLUSIVE >


För montaget rekommenderar vi vårt akustiklim PARAFON Devil´s Glue och en grovtandad spackelspade. Arbetsanvisningar finns på respektive produktsida.