Räkna med Teknisk Isolering från Paroc

05 apr 2013

Paroc, en av Europas ledande tillverkare av stenullsprodukter för bl a teknisk isolering, lanserar nu PAROC Calculus, ett nytt hjälpmedel för beräkning av värmeisolering av rör, kanaler, tankar mm. Calculus är latin och betyder "en liten sten att räkna med" - ett passande namn för ett beräkningsprogram för stenullsisolering.

Beräkningsprogram Teknisk IsoleringVid projektering av installationer i både bostäder och industri krävs idag lösningar som är både energieffektiva och sparar miljön. Med PAROC Calculus kan du beräkna optimala isolerlösningar för teknisk isolering. Programmet räknar ut värmeförlust, yttertemperatur och temperaturfall i rör, ventilationskanaler och tankar i enlighet med EN ISO 12241.

Calculus har ett gränssnitt som gör det lätt även för den som använder programmet sällan att komma igång. I programmet finns möjlighet att lägga upp en egen produktdatabas och spara beräkningar för hela projekt. Calculus finns i två versioner, en webb-baserad och en version för nedladdning med utökad funktionalitet.

PAROC Calculus finns att använda på www.paroc.se/hjalpmedel/berakningsprogram  
Den nedladdningsbara versionen finns på adressen: http://85.76.241.40

För ytterligare information kontakta:
Johan Gustafsson, Teknisk rådgivare, Paroc Teknisk isolering tfn 0500-46 91 44
Maria Mehner, Communications and Marketing Manager, tfn 500-46 91 78
Bilder för fri publicering, Åsa Eriksson, Communications specialist tfn 0500-46 90 77